Kirke eller ikke kirke

Man skulle tro det var et enkelt valg, men det var det ikke for oss.

Let’s face it; vi går aldri i kirken med mindre det er snakk om dåp, konfirmasjon eller bryllup. Kanskje en og annen gang på ferie bare for å se hvordan den ser ut på innsiden. Jeg har døpt min sønn, og synes kirken er et fint sted for ritualer og tradisjoner. For meg er det en del av norsk kulturarv.

Mannen kommer fra Sørlandet, og vi tilbringer litt tid der nede i helger og ferier. Tromøya er idyllisk, og vi bestemte oss for at det var et fint sted for en vielse og bryllupsfest. Vi blinket oss ut Tromøy kirke og selskapslokale en kilometer unna.

Siden vi ikke nødvendigvis tror på Jesus og Gud fra bibelen, og ikke vil fremstå som komplette hyklere vurderte vi også andre alternativer. Ikke minst fordi vi kunne tenkt oss en uformell vielse uten at det betyr å stikke innom et kontor i byen en ukedag.

Vi så for oss selskapslokalets rosehage som et alternativ. For å få Humanetisk forbund ut dit ville det kostet 3900,- for selve vielsen, 950,- for innmelding av en oss (høyere medlemskontingent siden ingen av oss vil melde oss ut av statskirken), og i tillegg til reisegodtgjørelse dersom vielsen finner sted utenfor bostedskommunen. Og vi holder til 27 mil fra Tromøya. Vi vurderte også Sosialhumanistene som et godt alternativ, men disse har sine vigslere stasjonert i Oslo, Stavanger og på Hamar. Dermed slo vi oss til ro med at det blir i regi av kirken. Tromøy kirke er nydelig, vi har begge en hang til det sakrale, vi skal velge ut noen fine salmer og soloinnslag som er i vår ånd. Det er mulig vi undersøker med presten om han vil ta vielsen ute i rosehagen, men vi venter til det nærmer seg litt.

Vi er klare for kirken!  (…tror vi!)


0 Responses to “Kirke eller ikke kirke”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Linda twitrer

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

Oppgi din e-postadresse, og du får beskjed om nye innlegg.

Bli med blant 811 andre følgere

Hyggelig at noen stikker innom!

  • 65 957 besøk siden august '10

Bloggurat

Bloggurat

%d bloggere liker dette: