Hårdilemma. Part I

Dette blir nok en føljetong uten sidestykke. Jeg har kronisk hårkrise og bør finne meg en fast frisør i god tid før den store dagen. Kanskje allerede veldig snart. Siden ingen frisører er tilgjengelige for meg en lørdag kveld tyr jeg nå til dere som bor på Det Store Internettet.

Bilde og redegjørelse følger:

Vanligvis er håret i en strikk nå om dagen, med luggen dratt bakover med spenner. Det dårlige bildet er kun til ære for dere.

Så… Altså. Jeg er veldig glad i krøller, så nederst i håret ser vi tydelig rester av kjøpekrøll anno 2009. Jeg vurderer å fornye, men det sliter på håret, og kjøpekrøll lager mindre krøller enn jeg egentlig ønsker meg. Selv om jeg ikke angret på jeg tok det i desember i fjor. Det hjalp meg gjennom vinteren.

Også var det luggen. På den store dagen ønsker jeg å sette det opp, med luggen blandet inn i resten av håret. Det er vel ikke forsent å klippe brynkort lugg nå?

Også var det fargen da. Jeg er egentlig askegråkommuneblond. Akkurat nå er jeg blond nærmest hjernen, og resten av håret har blitt farget uendelig mange ganger. Stort sett i brunt eller lysebrunt, men nå er det nesten svart i tuppene. JA, jeg gjør det selv, og er ikke spesielt nøye når jeg gjør det, så jeg blir gjerne litt spraglete. Eller en tricolor, om jeg hadde vært katt. Jeg vurderer avfarging hos frisør, og prøve å få en lysebrun askefarge.

Jeg har sett på mange fine bryllupsfrisyrer, og dette er vel den jeg har likt best.

Sånn ellers kan jeg legge til at det er årevis siden jeg har klart å holde håret mitt langt over så lang tid. Jeg klipte bort en hel del i mars, men det var uansett langt. Min livssyklus er normalt slik: spare – klippe – angre – spare – klippe – angre – spare – klippe – angre – spare… Osv., så det er vel unødvendig å si at dette har vært en tung periode for meg. Jeg har nemlig alltid tenkt at jeg skal ha langt hår den dagen jeg gifter meg, så voldsom klipping nå er ikke aktuelt. Selv om jeg klør etter en Selma Lønning Aarø- eller Lise Karlsnes-bob. Veldig! Men det får jeg heller spare til hvetebrødsdagene. Først: Løse hårkrise! Lugg, farge, krøller… Så mange ting å ta stilling til!

Reklame

16 Svar to “Hårdilemma. Part I”


 1. 1 Avil august 21, 2010, kl. 5:20 pm

  Nei, nei, nei, IKKJE KLIPPE IKKJE KLIPPE!

  Altså, tida mellom frieri og brudlaup er det slik at ein skal spare og kure og forsiktig stusse og spare meir.

  Veka etter du er gift, går du til frisøren og får deg ein bob.

 2. 2 Linda august 21, 2010, kl. 5:22 pm

  Jammen… Jammen… Hva med lugg og farge?

 3. 3 Avil august 21, 2010, kl. 5:30 pm

  Du skal sjølvsagt ha den ikkje alt for mørke eller lyse brune no, ta avre på lugg, ta vare på alt. Så klypper du det i heilt rett fasong omlag to veker før brudlaupet.

 4. 4 Linda august 21, 2010, kl. 5:31 pm

  Jammen, det ER for mørkt. *vanskelig*

 5. 5 Mewstified august 21, 2010, kl. 7:22 pm

  Vettu Linda, krøller på den store dagen er intet problem; det heter hårruller og går fint hos de fleste frisører, også i Arendal! Du kan sikkert finne en der og prøve å sette opp da for å se hvordan det kan bli.
  jeg anbefaler IKKE (på det ALLER sterkeste) avfarging. Prøvde det selv (hjemme) og ble gulrot. Venninnen prøvde hos frisør; ble gulrot. jeg var heldig med coverfarge, det var ikke hun (selv om det var hos frisør). Husk å bruke en del hårmasker/kurer nå med jevne mellomrom, masse farging = tørt og slitt. Ellers så har man jo extensions! de gir masse volum og er veldig fint for å få lengre hår (men det må ikke være kjempekort i utgangspunktet) og tjukkere hår. Dyrt, men det går altså an.

  Jeg prøvde det selv for…. hmm… tja, det er vel 13 år siden nå, men litt andre fargenyanser. Da var håret meget blondt, og extension blonde og lyserosa. hehe. men jeg angret ikke på det!

 6. 6 Linda august 21, 2010, kl. 7:27 pm

  Takk for råd!
  Men krøller uansett, da. Jeg skal leve med denne itvokste sveisen i 9,5 måned til. *hyperventilere*

 7. 7 caterinacattaneo august 23, 2010, kl. 7:01 pm

  Slenger meg på hylekoret: IKKE KLIPPE!!!!! IKKE AVFARGE!!!!! Vil du se ut som en billion dollar ??! (De fleste ser ut som en Million, til sammenligning.) Da må du være TÅLMODIG!!! De fineste frisyrene er de som er satt opp (synes jeg), og den du har bilde av er aldeles nydelig. Det betyr: IKKE KLIPPE!!!! Er det noe jeg ikke har sagt? Ja, hårkur, hårkur, hårkur. Tiden er din venn …

 8. 8 Linda august 24, 2010, kl. 9:42 am

  Så om jeg har forstått dere riktig så skal jeg altså IKKE klippe og IKKE avfarge? Ja? Knegg.

 9. 9 thea oktober 26, 2010, kl. 7:36 pm

  Som frisør vil jeg anbefale deg å gå til å en frisør å høre hva de syntes de burde gjøre med fargen… De kan mulig ta noe som heter blondorvask på deg for å trekke ut mye av alle fargene i håret ditt, det vil da blir litt orange men det tar de bare en minicolor over.. Dette vil ikke slite like mye som avfarging som er noe av det mest skadlige du kan gjøre med håret ditt.
  Når det gjelder å klippe, så vil jeg anbefale deg å klippe det som må klippes, det mest slite og tørre!! dette vil gjøre at håret ditt se sunnere og friskere ut, og forsette og klippe tuppene være 6.-8 uke frem til bryllupet..
  Og selvfølgelig spander på deg gode frisør produkter, shampoo, balsam og en kur.. Feks real control serien fra redken. bygger opp slit og tørt hår. Eller Penetait serien til Sebastian.. også god for å bygge opp farget og slitt hår..

  Håper dette var til hjelp:-)

  hilsen fra brud i 2012

 10. 10 Hysa oktober 27, 2010, kl. 4:01 pm

  Penetrait gjør håret mitt deilig frizzy. I tillegg klør hodebunnen. Ekstremt dyre produkter, så be om en prøve på det før du kjøper.
  Redken fungerer på samme måten, men innebærer ikke fullt så kløende hodebunn.

  Synes ellers du skal avfarge det et par ganger, samt klippe det helt kort.

 11. 11 Suz november 2, 2010, kl. 2:53 pm

  Hva er egentlig galt med gulrotfarge? Bare å velge blomster som tar opp nyansen, så blir det så bra atte.

 12. 12 Hysa november 2, 2010, kl. 8:04 pm

  Eller ha gulrøtter i brudebuketten. Jeg føler meg veldig løsningsorientert nå.

 13. 13 Linda november 2, 2010, kl. 9:19 pm

  Eller kanskje Johnny trenger en gulrot for å gifte seg? Det kan være meg.

 14. 14 Liv Kari januar 8, 2011, kl. 7:44 pm

  eg også vil ha blomster i håret mitt men da eg sa det til dei på blomsterbutikken anbefalte hun det ikke da blomstene har en tendens til å bli slappe i løpet av dagen :/ bare slik at du tenker over om du vil ha slappe blomster på slutten av dagen eller ha et flott oppsatthår med pynt i stede 🙂 bare et tips 🙂

  hilsen brud i 2012


 1. 1 Hårdilemma, part II « Hjelp, vi gifter oss! Tilbakesporingoktober 26, 2010, kl. 9:01 pm
 2. 2 Naturheilpraxis Aachen Tilbakesporingoktober 15, 2021, kl. 11:08 am

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Linda twitrer

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

Oppgi din e-postadresse, og du får beskjed om nye innlegg.

Bli med blant 811 andre abonnenter

Hyggelig at noen stikker innom!

 • 66 367 besøk siden august '10

Bloggurat

Bloggurat

%d bloggere liker dette: