Green card – rev. 2

Etter tidligere green card-lister er det atter en gang på tide med fornyelse. Noen må – dessverre! – ut, mens andre ønskes velkommen inn i varmen.

Joakim Thåstrøm

At man skal gifte seg er ingen grunn til å legge listen bort, heller tvert imot, vil jeg si. Den siste uken har jeg tilbragt store deler av tiden med min forlover, og vi har vært innom viktigheten av nettopp en slik liste. Etter å ha sett igjennom tidligere lister har jeg med tungt hjerte innsett at Cohen skal få gå nå. Det gjør så vondt at jeg ikke vil snakke mer om det. På tide å gå videre. Som ny kandidat drar vi herved inn… *trommevirvel* Joakim Thåström. At jeg ikke har gitt han en plass på listen tidligere er en skam, og jeg boter på det ved å sende han rett opp på 1. plass.

Karl Ove Knausgård

Ny på listen er også Karl Ove Knausgård, som får 2. plassen nå. Når det gjelder ham får jeg et voldsomt behov for å forklare hvorfor, men det skal jeg bare drite i. Kallebasse skal med på listen, og sånn er det med den saken. Beveger jeg meg videre blir jeg overrasket over at også tredjemann er nykommer. Bare fordi forandring fryder, kanskje? Joaquin Phoenix. Rett og slett. Who can blame me, lissom?

Joaquin Phoenix

Og SÅ kommer vi inn i stimen av de gode, gamle med stayer-evne på listen. Her kan jeg nevne i fleng; Nick Cave, Jeremy Irons og Michael Nyquist. Og Kjartan Kristensen. Selvfølgelig. Nå har vi… skal vi se *telletelle* 7 stk. Jeg mener fast bestemt at når man først lager en sånn liste, som skal ligge pent laminert i lommeboken klar for bruk ved et tilfeldig møte, så kan den like gjerne inneholde ti navn. Jeg har jo i lang tid operert med en liste med kun fem kandidater, og vi ser jo hvor det har ført meg. INGENSTEDER!

For å vise at jeg bare ikke plukker fra geriatrisk avdeling kan jeg nå slå til med Jack White. Raconteuren og Mr. White Stripes. Han kan riktignok se ut som en søt emosmurf, men jeg kan godt innrømme at jeg ble overbegeistret av ham i jutøbben i dette innlegget. Bare fordi han spiller så sinnsykt kult, og ser så fint på Loretta og synger så bra og… ja! (Da jeg snakket om han til forlover-Kristine i helgen kom det konsekvent ut som Jack Black. Og han mente jeg jo IKKE.)

To til? Det blir rent for meg for meg. Her trenger jeg gode forslag fra dere. Bring it on!

Disclaimer: NOEN vil kanskje mene at dette ikke hører hjemme i en bryllupsblogg. Rest assured at min tilkommende aldri har ytret noe misnøye vedrørende min liste tidligere, og jeg ser ingen grunn til at han skal gjøre det nå heller. Han har selv alltid tronet øverst på min uoffisielle grøntkort-liste, og jeg er heftig og begeistret og glad for at det er akkurat han jeg skal gifte meg med.

Reklame

7 Svar to “Green card – rev. 2”


 1. 1 tie desember 6, 2010, kl. 10:40 am

  Han heter da ikke Kjartan Kristensen! :skingrestemme:

  Du fortjener ikke å ha ham på listen din, altså.
  Han er nummer en på min. Kjartan KristIANsen, ja.

 2. 2 Linda desember 6, 2010, kl. 11:47 am

  Kristiansen – Kristiansen – Kristiansen.

  Jeg vet ikke hva som skjedde. Kan ha vært et illebefinnende.

 3. 3 Fryd desember 6, 2010, kl. 12:43 pm

  Jeg er mest sjokkert over at du bytter ut noen av de gamle. Hva har de gjort for å fortjene det liksom?

  En slik liste kan bare øke i størrelse – og der mener jeg du gjør et helt riktig grep. Men de som er plassert der kan ikke tas ut igjen etter forgodtbefinnende. De er jo grundig vurdert og veiet i første omgang, og det bør være tungtveiende grunner til å fjerne dem. På min egen liste har jeg tilogmed Marlon Brando og jeg så ingen grunn til å fjerne ham fra listen selv om han gikk bort og døde – eller at han var fet og ekkel som gammel. Han var der ganske enkelt fordi han var fantastisk på et gitt tidspunkt i livet sitt.

 4. 4 Linda desember 6, 2010, kl. 5:18 pm

  Hm. Når du sier det på den måten.

  Jeg tar med Cohen videre. Sånn må det nesten bli.
  Og det etterlater kun én ledig plass på listen. Hvem kan fylle den?

 5. 5 Avil desember 8, 2010, kl. 8:53 pm

  Herregud, snittalderen på lista har jo falle med over 30 år.

 6. 6 Linda desember 8, 2010, kl. 8:54 pm

  Jack White kunne jo vært broren min. *skremt*

 7. 7 Hysa desember 9, 2010, kl. 12:33 pm

  Du reddet julen min ved å ta Cohen tilbake inn i varmen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Linda twitrer

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

Oppgi din e-postadresse, og du får beskjed om nye innlegg.

Bli med blant 811 andre abonnenter

Hyggelig at noen stikker innom!

 • 66 367 besøk siden august '10

Bloggurat

Bloggurat

%d bloggere liker dette: